It is currently Fri Apr 20, 2018 10:35 am Advanced search

All ships on my side dissappear!

Code won't compile? Found a bug? Post here!

All ships on my side dissappear!

Postby alienbaby » Wed Oct 27, 2010 7:49 pm

Hi,

I'm trying to find possible causes for a problem I have.

for example, testing against RageBot the match will progress around 50-60 turns, I will be doing very well and about to win

Then, all the ships on my side dissappear! I havent been able to track down why as yet, and wondered if anyone could give pointers as to possible causes? - what could cause all the ships on one side to dissappear?

I've also seen it happen to others I have had a ranked match against, where they dissappear and I win..

any pointers much appreciated :)

thanks
alienbaby
Cadet
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 27, 2010 7:45 pm

Re: All ships on my side dissappear!

Postby voidptr » Wed Oct 27, 2010 7:55 pm

That means that the bot issued an invalid order. Issuing an invalid order (e.g. launching more ships than you actually have, or launching from a planet that's not yours, or launching from planet X to planet X) causes you to lose the game immediately. It could also mean that your bot crashed; check every division operation in your program to make sure you're never accidentally dividing by zero.
voidptr
Brigadier-General
 
Posts: 139
Joined: Sun Sep 12, 2010 7:22 pm

Re: All ships on my side dissappear!

Postby alienbaby » Wed Oct 27, 2010 8:37 pm

Cheers, turns out I was sending a negative number of ships under certain conditions...

thanks.
alienbaby
Cadet
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 27, 2010 7:45 pm


Return to Technical Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron